Vaccinering

Det är viktigt att vaccinera sina djur för att skydda dem från olika sjukdomar och de djur som vi vaccinerar i Sverige är hund, katt, kanin och iller.

Du kan ringa och beställa tid eller bara dyka upp på vår "Drop in vaccinering"  FREDAGAR Kl: 09.00-12.00.

Glöm inte att ta med dig ev. vaccinationsintyg.

För dig med kanin

På grund av den ökade smittrisken som råder för kanin just nu vill vi att ni lämnar er kanin i bilen när ni kommer in och anmäler er. Beroende på om er kanin är vaccinerad sen tidigare eller ej hänvisas ni sedan till olika väntrum. Skyltar finns uppsatta på kliniken om detta och vi gör det för att minimera smittrisken mellan patienter. Alla ovaccinerade kaniner hanteras med plastförkläde och plasthandskar oavsett orsak till besök. Vi städar också rummet med virkon efter dessa kaniner.

Vi vaccinerar med både filavac och cunipravac. Cunipravac finns endast i 10-pack och är därför ett alternativ för dig som har många kaniner.